Prihlás sa do nášho newslettra

A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)

Krémová omáčka na cestoviny s kalábrijskou n'dujou

Rýchla a lahodná krémová omáčka na cestoviny ochutená roztierateľnou klobásovou pastou nduja, ktorá pochádza z talianskej Kalábrie. Omáčka je dochutená citrónovou šťavou, parmezánom a petržlenovou vňaťou.

 

Celková príprava: 10 min.       Počet porcií: 2

 

SUROVINY:

Cestoviny podľa vášho výberu

70g masla

2 PL pasty n'duja

¾ pohára smotany na varenie

60g na jemno nastrúhaného parmezánu

1-1,5 PL citrónovej šťavy (podľa chuti)

1 ½ ČL cukru

1 pohár nakrájanej petržlenovej vňate

Soľ a korenie

POSTUP

Cestoviny uvarte v dobre osolenej vode. (Príprava tejto omáčky trvá len niekoľko minút, zvážte teda čas potrebný na uvarenie cestovín).

Na panvici roztopte maslo na strednom plameni. Keď maslo začne prskať, pridajte nduju a zašľahajte do masla. Veľkosť plameňa prispôsobte, aby maslo príliš neprskalo.

Pridajte smotanu na varenie a dobre rozšľahajte, aby vám vznikla homogénna hmota. Varte na jemnom plameni, aby omáčka nevrela.

Pridajte citrónovú šťavu a cukor a premiešajte.

Postupne pridávajte parmezán v niekoľkých dávkach a medzi nimi dobre šľahajte a nechajte ho poriadne roztopiť.

Omáčku ochutnajte a skontrolujte, či potrebuje dochutiť. Soľ by nemala byť potrebná, ale štipka mletého čierneho korenia sa bude hodiť.

Uvarené cestoviny pridajte priamo do omáčky a jemne premiešajte. Pridajte petržlenovú vňať a premiešajte. Cestoviny môžete nechať v omáčke jemne bublať asi 1-2 minúty do zhustnutia.

Podávame s extra parmezánom a mletým čiernym korením.

Zopár dobrých rád :)

Cestoviny vyberte z omáčky asi 1 minútku pred dovarením. Dovaria sa v omáčke a lepšie nasiaknu jej chuť.

Ak si nie ste istí množstvom nduje, môžete začať s 1 polievkovou lyžicou, na konci omáčku ochutnať  a ak to tak budete cítiť, pridáte ďalšiu lyžicu. Nezabudnite dobre vymiešať.

Prihlás sa do nášho newslettra
A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)
Copyright ©2017 - 2022 Sí, Toskánsko. All rights reserved.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk