Prihlás sa do nášho newslettra

A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)

Schiacciata podľa Ilarie

 

Obtiažnosť: Nízka      Príprava: 20 min.       Kysnutie:  2 hod. + 30 min.    Čas pečenia : 10 min.

SUROVINY:

350g múky Tipo 00

50g kvásku

5g soli

6g droždia

220g vody

extra panenský olivový olej

POSTUP

Všetky suroviny vložíme do mixéra (v zime použijeme teplú vodu, v lete zasa studenú). Mixujeme 10 minút, spočiatku pomaly, neskôr rýchlejšie. Vymixované cesto necháme kysnúť v miske na teplom mieste zhruba 2 hodiny.

Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu na pečenie, pokropíme vodou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. Ak chceme mať schiacciatu chrumkavú, necháme ju počas tejto doby odokrytú.

Zohrejeme si rúru na 230°C, medzitým povrch schiacciaty polejeme olivovým olejom a posypeme soľou. Pre vytvorenie tradičného vzoru na povrchu použijeme svoje prsty a vtláčame nimi do cesta olivový olej a soľ. Pečieme 10 minút.

Prihlás sa do nášho newslettra
A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)
Copyright ©2017 - 2022 Sí, Toskánsko. All rights reserved.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk