A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)
Schiacciata podľa Ilarie
Obtiažnosť: Nízka Príprava: 20 min. Kysnutie: 2 hod. + 30 min. Čas pečenia : 10 min.
SUROVINY: 50g kvásku 5g soli 6g droždia 220g vody | ![]() |
POSTUP
Všetky suroviny vložíme do mixéra (v zime použijeme teplú vodu, v lete zasa studenú). Mixujeme 10 minút, spočiatku pomaly, neskôr rýchlejšie. Vymixované cesto necháme kysnúť v miske na teplom mieste zhruba 2 hodiny.
Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu na pečenie, pokropíme vodou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. Ak chceme mať schiacciatu chrumkavú, necháme ju počas tejto doby odokrytú.
Zohrejeme si rúru na 230°C, medzitým povrch schiacciaty polejeme olivovým olejom a posypeme soľou. Pre vytvorenie tradičného vzoru na povrchu použijeme svoje prsty a vtláčame nimi do cesta olivový olej a soľ. Pečieme 10 minút.