A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)
Sicílsky šalát s feniklom a pomarančom
Obtiažnosť:Veľmi nízka Príprava: 15 min.
SUROVINY: (podľa chuti) čerstvý fenikel fialová cibuľa olivy (ideálne druh "kalamata" alebo podobný) pomaranč morská soľ citrónová šťava kapary v kyslom náleve čerstvo mleté čierne korenie
| ![]() |
POSTUP
Čerstvý fenikel a cibuľu nakrájame na tenulinké plátky a kým si pripravíme ostatné suroviny, vložíme ich do ľadovej vody, čo ich krásne vzpruží a budú chrumkavé. (po vybratí z vody ich poriadne osušíme). Pomaranč si vyfiletujeme, olivy nahrubo nasekáme. Na tanier začneme ukladať fenikel, cibuľu, filety pomaranča a olivy. Na takto pripravený šalát nalejeme fantastickú zálievku z olivového oleja, pár kvapiek balzamika a citrónovej šťavy, soľ a nadrobno nasekané kapary v kyslom náleve. Šalát prelejeme zálievkou a na záver dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Veľká dobrota :)