Prihlás sa do nášho newslettra

A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)

Sicílsky šalát s feniklom a pomarančom

 

Obtiažnosť:Veľmi nízka     Príprava: 15 min.

SUROVINY:

(podľa chuti)

čerstvý fenikel

fialová cibuľa

olivy (ideálne druh "kalamata" alebo podobný)

pomaranč

extra panenský olivový olej 

balzamikový ocot

morská soľ

citrónová šťava

kapary v kyslom náleve

čerstvo mleté čierne korenie

 

 

POSTUP

Čerstvý fenikel a cibuľu nakrájame na tenulinké plátky a kým si pripravíme ostatné suroviny, vložíme ich do ľadovej vody, čo ich krásne vzpruží a budú chrumkavé. (po vybratí z vody ich poriadne osušíme). Pomaranč si vyfiletujeme, olivy nahrubo nasekáme. Na tanier začneme ukladať fenikel, cibuľu, filety pomaranča a olivy. Na takto pripravený šalát nalejeme fantastickú zálievku z olivového oleja, pár kvapiek balzamika a citrónovej šťavy, soľ a nadrobno nasekané kapary v kyslom náleve. Šalát prelejeme zálievkou a na záver dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. Veľká dobrota :)

Prihlás sa do nášho newslettra
A budeš vždy medzi prvými, ktorí sa dozvedia o našich chutných novinkách z Toskánska:)
Copyright ©2017 - 2022 Sí, Toskánsko. All rights reserved.
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk