Typické cestoviny "pici" zo Sieny, 500g

- Kompletné špecifikácie
- Typické cestoviny "pici" zo Sieny, 500gSkladom5,40 €4,50 € bez DPH
Historická továreň na cestoviny Morelli bola založená v roku 1860 a vyrába v Toskánsku cestoviny už neuveriteľných 5 generácii! Dodnes cestovináreň vedie otec Dino a jeho tri deti Lucia, Antonio a Marco Morelli.
Používajú tú najlepšiu výberovú toskánsku semolinu, ktorá sa spracováva rovnakou remeselnou technikou ako v minulosti a sušením pri nízkej teplote (maximálne 50°C po dobu 36 hodín) vytvárajú dokonalé, poctivé cestoviny.
Ich jedinečnou vlastnosťou je to, že do cestovín vkladajú pšeničné klíčky. Počas varenia sa voda mierne zafarbí zelenou farbou a uvoľní sa intenzívna a vábna vôňa pšenice a po pridaní čo i len jednej kvapky oleja budete mať cestoviny so skutočne lahodnou chuťou.
Typické cestoviny "pici" zo Sieny, 500g
Tieto ručne pripravované cestoviny, ktorých názov "pííči" vždy pobaví našich hostí, pochádzajú ešte z obdobia Etruskov z územia okolo toskánskeho mesta Siena. Ich názov pochádza z talianskeho "appiciare" čo je vlastne spôsob rolovania týchto cestovín. Vrelo odporúčam, sú fantastické!
Zloženie: semolínová múka, voda
Alergény: lepok (1), môžu obsahovať stopové prvky vajec (3), rýb (4) a mäkkýšov (14)
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale - 25/10/2025. Uchovávajte na suchom mieste pri izbovej teplote.