Toskánska ryža Carnaroli, 1000g

- Kompletné špecifikácie
- Toskánska ryža Carnaroli, 1000gSkladom5,20 €4,33 € bez DPH
Ryža Maremma je jedinečná toskánska ryža. Predávajú ju priamo jej pestovatelia, ktorí osobne dozerajú na každú fázu pestovania, od prípravy polí po výsadbu semien. Ryžové polia sa nachádzajú v čistom prostredí susediacom s Národným parkom Uccellina, v tesnej blízkosti mora, ktoré svojím vánkom prispieva k vytvoreniu mikroklímy prospievajúcej zdravému rastu rastlín a umožňuje pestovateľom obmedziť použitie fungicídov na minimum.
Ryžové polia Maremma sú ešte „mladé“, pôda teda nie je ochudobnená opakovaným pestovaním, je preto stále bohatá na mnohé živiny, ktoré dokáže poskytnúť ryžovým rastlinám, čím umožňuje pestovateľom minimalizovať aj použitie hnojív.
Voda, ktorú používajú na zatopenie ryžových polí, pochádza z rieky Ombrone, jednej z najmenej znečistených riek Talianska.
Na farme Maremma sa maximálne snažia obmedziť použitie chemických látok; na boj proti komárom využívajú napríklad tisícky malých rýb osadených do ryžových polí, ktoré sa živia larvami komárov.
Toskánska ryža Carnaroli, 1000g
Ryža Carnaroli je považovaná za najlepšiu spomedzi talianskej ryže; má hrubé konzistentné zrná a je vynikajúca na akékoľvek varenie: je ideálna na prípravu vzácneho rizota ako aj špeciálnych regionálncyh receptov a vyberaných receptúr. Dokáže ich zvýrazniť tým, že krásne prepojí chute všetkých ingrediencií i najrôznejších jedál. Vysoký obsah amylázy (ktorej vďačí za svoje skvelé varové vlastnosti) a schopnosť ryže Carnaroli ju postupne počas procesu vareniu uvoľňovať sa spájajú v jej vysokej schopnosti absorbovať dochucovadlá. Práve táto vlastnosť ju robí neporovnateľnou s inými druhmi ryže pre prípravu rizota "al dente".
Čas prípravy: 16-18 minút
Odporúčaná porcia: 90 g
Objem vody na 100g ryže: 500/600 ml
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale - 01/04/2024. Uchovávajte na suchom mieste.