Veľkonočný koláč Colomba – slaný s kandizovanými hruškami, 300g

- Kompletné špecifikácie
- Veľkonočný koláč Colomba – slaný s kandizovanými hruškami, 300gSkladom14,30 €11,92 € bez DPH
Colomba di Pasqua...alebo „veľkonočná holubica“ je azda najtypickejším talianskym veľkonočným koláčom, podobne ako je „panettone“ talianskym symbolom Vianoc. Colomba je sladký nadýchaný sviatočný koláč s kandizovaným ovocím a orechmi, ktorý sa pripravuje dva dni a ktorého história siaha až do stredoveku, niektoré legendy o jeho vzniku zachádzajú dokonca až do 6.storočia. Jeho tvar má symbolizovať holubicu, ale rovnako tak pripomína tvar kríža, a tento typický tvar bol dokonca patentovaný okolo roku 1930. Najčastejšie sa k nej (colombe) popíja dezertné víno, napríklad Vin Santo v Toskánsku či Passito zo Silície.
Poctivú colombu, ktoré vám ponúkame z pekárne v toskánskom mestečku Poggibonsi sa pripravuje ručne až 48-hodín z bio surovín, akoby ho piekla toskánska nonna (babička) a chutí slávnostne, jedinečne....presne ako veľkonočné sviatky.
Toto netradičné slané prevedenie s kandizovanými hruškami Vám vrelo odporúčam ako doplnok k obloženej mise s prosciuttom, salámou a čerstvými syrmi, pridajte pohár lahodného vína a príjemnú spoločnosť:) la dolce vita!
Zloženie: Pšeničná múka typu 0, kandizované hrušky (hrušky, glukózovo-fruktózový sirup, cukor), vaječný žĺtok, voda, maslo, trstinový cukor, extra panenský olivový olej, gluzkózový sirup, kvások lievito madre (pšeničná múka typu 0, voda), morská soľ, kakaové maslo, korenie.
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale - 21/04/2023 resp. 45 dní od dátumu výroby. Uchovávajte na chladnom a suchom mieste, chráňte pred svetlom.