Toskánske sušené dubáky "porcini", 30g

- Kompletné špecifikácie
- Toskánske sušené dubáky "porcini", 30gSkladom7,75 €6,46 € bez DPH
Vedeli ste, že na výrobu 1 kg sušených porcini je potrebných 10kg čerstých dubákov? To vysvetľuje dôvod, prečo ich na prípravu rôznych krémov, omáčok či iných jedál používa len málo. Stačí totiž len niekoľko gramov a jedlu dodajú nekutočnú vôňu a chuť.
Nazbierané huby sa očistia, nakrájajú na plátky a sušia pomaly v špeciálnej ventilovanej rúre, pričom jednotlivé plátky sa často otáčajú. Sušenie sa končí pri dosiahnutí 12%-nej vlkhosti.
Používam ich na pizzu, bruschettu, do rôznych omáčok (talianske sughi), do risotta či mäsových ragú. Pre použitím ich nezabudnite namočiť do teplej vody aspoň nan 10 minút.
Minimálna trvanlivosť - 13/02/2024 resp. 24 mesiacov od dátumu výroby vyznačeného na obale. Uchovávajte na suchom mieste.