Veľkonočný koláč Colomba - tradičný s mandľovou glazúrou, 500g

- Kompletné špecifikácie
- Veľkonočný koláč Colomba - tradičný s mandľovou glazúrou, 500gSkladom21,95 €18,29 € bez DPH
Colomba di Pasqua...alebo „veľkonočná holubica“ je azda najtypickejším talianskym veľkonočným koláčom, podobne ako je „panettone“ talianskym symbolom Vianoc. Colomba je sladký nadýchaný sviatočný koláč s kandizovaným ovocím a orechmi, ktorý sa pripravuje dva dni a ktorého história siaha až do stredoveku, niektoré legendy o jeho vzniku zachádzajú dokonca až do 6.storočia. Jeho tvar má symbolizovať holubicu, ale rovnako tak pripomína tvar kríža, a tento typický tvar bol dokonca patentovaný okolo roku 1930. Najčastejšie sa k nej (colombe) popíja dezertné víno, napríklad Vin Santo v Toskánsku či Passito zo Silície.
Poctivú colombu, ktoré vám ponúkame z pekárne v toskánskom mestečku Poggibonsi sa pripravuje ručne až 48-hodín z bio surovín, akoby ho piekla toskánska nonna (babička) a chutí slávnostne, jedinečne....presne ako veľkonočné sviatky.
Zloženie: Pšeničná múka typu 0, maslo, vaječné žĺtka, trstinový cukor, kandizovaný pomaranč (pomarančová kôra, glukózovo-fruktózový sirup, cukor), voda, kvások lievito madre (pšeničná múka typu 0, voda), pasta z kandizovaného pomaranča (pomarančová kôra, glukózovo-fruktózový sirup, cukor), med, morská soľ, kakaové maslo, vanilkový struk.
Glazúra: trstinový cukor, sicílske mandle 3,49%, vaječný bielok, kukuričný škrob, kukuričná múka, cukrová posýpka.
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale - 04/05/2023 resp. 45 dní od dátumu výroby. Uchovávajte na chladnom a suchom mieste, chráňte pred svetlom.