Veľkonočný koláč Colomba – al Babá e rum, 500g

- Kompletné špecifikácie
- Veľkonočný koláč Colomba – al Babá e rum, 500gSkladom21,95 €18,29 € bez DPH
Colomba di Pasqua...alebo „veľkonočná holubica“ je azda najtypickejším talianskym veľkonočným koláčom, podobne ako je „panettone“ talianskym symbolom Vianoc. Colomba je sladký nadýchaný sviatočný koláč s kandizovaným ovocím a orechmi, ktorý sa pripravuje dva dni a ktorého história siaha až do stredoveku, niektoré legendy o jeho vzniku zachádzajú dokonca až do 6.storočia. Jeho tvar má symbolizovať holubicu, ale rovnako tak pripomína tvar kríža, a tento typický tvar bol dokonca patentovaný okolo roku 1930. Najčastejšie sa k nej (colombe) popíja dezertné víno, napríklad Vin Santo v Toskánsku či Passito zo Silície.
Poctivú colombu, ktoré vám ponúkame z pekárne v toskánskom mestečku Poggibonsi sa pripravuje ručne až 48-hodín z bio surovín, akoby ho piekla toskánska nonna (babička) a chutí slávnostne, jedinečne....presne ako veľkonočné sviatky.
Zloženie: Pšeničná múka typu 0, maslo, vaječné žĺtka, trstinový cukor, kvások lievito madre (pšeničná múka typu 0, voda), med, vanilkový struk, morská soľ.
Na namáčanie: rum, voda, destilát z cukrovej trstiny, karamel.
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale - 08/05/2023 resp. 60 dní od dátumu výroby. Uchovávajte na chladnom a suchom mieste, chráňte pred svetlom.